Cine este primul suspect oficial de coronavirus din Coreea de Nord. Acuzații între Phenian și Seul

  • 27 Iulie 2020 10:40
Cine este primul suspect oficial de coronavirus din Coreea de Nord. Acuzații între Phenian și Seul

Autoritățile sanitare din Coreea de Sud resping acuzațiile Coreei de Nord și declară că nu au dovezi că un presupus dezertor care s-ar fi întors în Coreea de Nord este la originea impunerii de măsuri de izolare într-un oraș de frontieră, relatează agenția de presă Yonhap, preluată de dpa și Agerpres și digi24.

Bărbatul suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus a fugit în urmă cu trei ani din Coreea de Nord în sud, iar acum a trecut din nou granița ilegal, în sens invers. 

Presa de stat din Coreea de Nord a anunțat că o persoană care a trecut ilegal granița din Coreea de Sud este suspectată că ar avea COVID-19, ceea ce ar fi primul caz de virus confirmat oficial de Phenian.

Un oficial sud-coreean a spus însă că autoritățile sanitare nu au găsit nicio legătură între persoană și orice caz de virus confirmat.

"Persoana nu este nici înregistrată ca pacient COVID-19 și nici clasificată ca persoană ce a intrat în contact cu pacienți cu virus", a declarat Yoon Tae-ho, înalt oficial de sănătate, într-un briefing de presă.

Nu se știe dacă Coreea de Sud a testat persoana pentru coronavirus.

Armata sud-coreeană a declarat că se crede că persoana a înotat peste graniță de pe insula vestică Gwanghwa, sustrăgându-se polițiștilor de frontieră din Coreea de Sud.

Individul a dezertat din Nord în Sud în urmă cu trei ani. Acum a trecut din nou granița, în sens invers, întorcându-se în Coreea de Nord. El a trecut ilegal linia de demarcație militară puternic păzită ce separă cele două țări la 19 iulie, potrivit duminică agenției de presă de stat nord-coreene KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o întâlnire de urgență și a impus o izolare preventivă în orașul de frontieră Kaesong, a anunțat KCNA.

Guvernul de la Phenian a susținut până acum că țara nu a înregistrat nicio infecție cu coronavirus, însă se cunosc puține lucruri despre adevărata situație sanitară din această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău