Cine este președintele CSJ, Ion Druță, care examinează dosarul privind validarea alegerilor

  • 25 Iunie 2018 18:11
Cine este președintele CSJ, Ion Druță, care examinează dosarul privind validarea alegerilor

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea liderul PDA Andrei Năstase de recuzare a completului de judecată care examinează dosarul privind validarea alegerilor din municipiul Chișinău.

Din complet fac parte Ion Druță, președintele CSJ și judecătorii Luiza Gafton și Victor Burduh.

Ion Druță a fost numit de Parlament în funcția de președinte al CSJ, la 3 mai, în urma unui concurs la care a fost singurul candidat.

Potrivit portalului anticourptie.md, Ion Druță este unul dintre judecătorii care urmau să fie cercetați penal pentru pronunțarea cu bună-știință a unei decizii contrare legii în dosarul companiei letone Aroma Floris. De asemenea acesta a făcut parte din completul de judecători care, în aprilie 2015, a obligat Ministerul Finanțelor să achite companiei de construcții Basconslux SRL costul lucrărilor de demolare a Stadionului Republican din centrul Capitalei, efectuate în 2007. „Decizia a fost luată chiar dacă, potrivit reprezentanților statului, firma a fost aleasă în lipsa unei licitații publice, iar termenul de prescripție pentru chemare în judecată a expirat, fapt confirmat și de decizia Curții de Apel Chișinău”, menționează sursa citată. 

Ion Druță și-a început activitatea de magistrat în 1994, în 2006 a ajuns să conducă Judecătoria Botanica, iar ulterior a fost numit judecător al CSJ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău