Cine este noul secretar de stat al Ministerului Justiției și cine sunt membrii cabinetului ministrului

  • 17 August 2021 09:01
Cine este noul secretar de stat al Ministerului Justiției și cine sunt membrii cabinetului ministrului

Noul secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și membrii cabinetului ministrului au fost prezentați astăzi, 17 august, echipei.

Astfel, noul secretar de stat al Ministerului Justiției este de profesie avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce țin de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte a organizației nonguvernamentale Amnesty International Moldova, membru și președinte a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților, dar și de secretar de stat al Ministerului Justiției în anul 2019.
 
Ana Calinici este șef de cabinet. Aceasta este magistru în drept și a activat în cadrul Judecătoriei Chișinău, ulterior a fost expert în Parlamentul României și consilieră în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.
Marcel Moraru este consilier în cabinetul ministrului. Este avocat, magistru în drept, a fost expert legal în cadrul mai multor proiecte ce ține de justiție și drepturile omului. De asemenea, a fost funcționar în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, responsabil și de mecanismul național de prevenire a torturii.
 
Cristina Ursachi va fi comunicatorul Ministerului Justiției. Ea este jurnalistă și a fost reporter și prezentator știri în domeniul justiției la postul de televiziune Jurnal TV, iar ulterior a activat în calitate de producător la organizația nonguvernamentală WatchDog.MD.
 
Noii reprezentanți ai instituției au fost prezentați de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău