Cine este noul reprezentant al societății civile în Consiliul de Integritate (Bizlaw)

  • 19 Decembrie 2019 10:26
Cine este noul reprezentant al societății civile în Consiliul de Integritate (Bizlaw)

Comisia de selectare a candidatului la funcția de membru în Consiliul de Integritate, din rândul societății civile și-a făcut alegerea, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, la 13 decembrie, în cadrul ședinței, membrii Comisiei au evaluat 3 candidați la această funcție:

  • Valentina Coptileț;
  • Vitalie Palega;
  • Corneliu Doni.

În rezultatul evaluării, candidatul Vitalie Palega a acumulat cel mai mare punctaj – 10.75, fiind desemnat învingător și respectiv, membru al Consiliului de Integritate din partea societății civile.

Hotărârea Comisiei de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate poate fi vizualizată aici.

Concursul pentru selectarea unui candidat la funcția de membru al Consiliului de Integritate din rândul societății civile s-a desfășurat în perioada 27 septembrie - 22 octombrie, fiind organizat de Ministerul Justiției. La concurs au participat patru persoane.

Vitalie Palega a indicat în materialele dosarului că activează în domeniul jurispudenței de 21 de ani. Acesta a scris în CV că a activat la cel puțin 15 instituții de stat sau companii private. Printre acestea Camera Înregistrarii de Stat, Camera de Licențiere și Agenția pentru Supraveghere Tehnică. Vitalie Palega a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România.

Consiliul de Integritate este un organ colegial consultativ, fără a fi parte componentă a Autorității Naționale de Integritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău