Cine este militarul român care a fost ucis în Afganistan, în urma atentatului de la Kabul

  • 05 Septembrie 2019 16:23
Cine este militarul român care a fost ucis în Afganistan, în urma atentatului de la Kabul Mediafax

Militarul român care și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN) de la București, potrivit Mediafax.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău