Cine este jurnalista ucisă în timpul protestelor violente din Irlanda de Nord. Detalii EMOȚIONANTE despre aceasta

  • 19 Aprilie 2019 15:48
Cine este jurnalista ucisă în timpul protestelor violente din Irlanda de Nord. Detalii EMOȚIONANTE despre aceasta Heavy.com

Jurnalista împușcată în timpul protestelor violente petrecute în Londonderry este Lyra McKee, în vârstă de 29 de ani. Tânăra era considerată, conform colegilor ei, ”o viitoare vedetă a jurnalismului de investigații”, iar unii prieteni o laudă pentru faptul că sărea în ajutorul oamenilor străzii, potrivit Mediafax.

Lyra McKee lucra la site-ul de știri Mediagazer și locuia în orașul Belfast, din Irlanda de Nord. Ea a scris în trecut despre deceniile de violență din Irlanda de Nord, scrie sursa citată

Cu doar câteva ore înainte să moară, jurnalista a scris pe Twitter ultima ei postare: ” (Orașul) Londonderry în seara asta. Nebunie absolută”. Alături de aceste cuvinte, ea a atașat și o fotografie din locul în timpul violențelor, pe care poliția le cataloghează drept un incident de natură teroristă.

”Sunt devastată de vestea morții lui Luyra McKee, ucisă de disidenții republicani. (...) Ea era amuzantă și bună. Totodată, era și un jurnalist briliant, care vorbea în pentru cei care nu puteau să o facă”, a scris pe Twitter Sinead Gleeson.

Un alt amic de-ai tinerei jurnaliste, care folosește pseudonimul ”Biciclistul din Belfast” arată că Lyra oferea bani oamenilor străzii și le purta de grijă.

”Nu numai că le dădea bani oamenilor străzii, dar le și păsa de ei, vorbea cu ei, îi întreba de ce au nevoie. Eu sunt ateu, însă am spus că ea este Iisus reîncarnat în trup de femeie. Era absolut adorabilă”, a scris amicul ei.

Incidentul de joi seară din Londonderry a avut loc după ce polițiștii au verificat mai multe case din cartierele Mulroy și Galliagh.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru crimă și au pornit în căutarea criminalilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău