Cine este femeia erou care ar putea ajunge vicepreședintele SUA

  • 01 August 2020 19:44
Cine este femeia erou care ar putea ajunge vicepreședintele SUA
Tammy Duckworth. Foto: Alex Wong / Getty Images/DIGI24.ro

Senatoarea americană Tammy Duckworth este unul dintre posibilii coechipieri ai lui Joe Biden în vederea formării cuplului președinte - vicepreședinte pentru candidatura la Casa Albă. Tammy Duckworth este veteran de război, decorată cu distincția Purple Heart după ce și-a pierdut picioarele în Irak, se arată într-un portret realizat de BBC, care arată ce atuuri ar avea senatoarea democrată în cazul unei candidaturi.

Totrivit DIGI24.ro, Tammy Duckworth are origini asiatice, s-a născut la Bangkok. Ea a atras recent atenția asupra ei, după ce a declarat la CNN că este deschisă la ideea mutării statuilor care îi reprezintă pe părinții fondatori ai Americii, care au fost în același timp și proprietari de sclavi. Tucker Carlson, realizator Fox News, i-a pus la îndoială patriotismul, iar replica ei nu a întârziat: „Nu ar vrea Tucker Carlson să meargă o milă cu picioarele mele și să-mi spună dup-aia dacă iubesc sau nu America?”.

Ea a intrat astfel în atenția publicului, care a început să se intereseze de trecutul ei politic și militar. Tammy Duckworth a fost doborâtă cu elicopterul în Irak, unde și-a pierdut ambele picioare. Ea a primit distincția Purple Heart, acordată militarilor care sunt răniți sau uciși în misiune. 

Mulți democrați sunt de părere că trecutul ei militar, tenacitatea cu care face opoziție conservatorilor și originile ei asiatice ar putea repezenta puncte forte pentru candidatura lui Joe Biden. Cu Tammy Duckworth pe post de vicepreședinte-candidat, ar atrage voturile veteranilor, ale asiaticilor și ale femeilor.

Pentru democrați, alegerea vicepreședintelui este importantă, având în vedere vârsta înaintată a lui Joe Biden, 77 de ani. La finalul unui eventual mandat, el va avea 82 de ani și nici suporterii săi cei mai înfocați nu-l văd candidând pentru un al doilea mandat. Asta presupune că vicepreședintele său ar putea deveni candidat al democraților pentru Casa Albă.

Tammy Duckworth are 52 de ani și este cunoscută pentru munca ei în problemele veteranilor, în politici de sănătate și de securitate națională.

A luptat în Irak, dar spune că a fost o greșeală. „E o lecție grea. Sper că națiunea va fi mai sceptică cu motivele de a pleca la război”, spune ea.

Tammy Duckworth s-a înrolat în armată la fel ca tatăl ei, care a fost veteran în Vietnam.

La un moment dat, ea spunea că nu se vede candidând la președinție, însă este o susținătoare înfocată a lui Joe Biden.

Tammy Duckworth nu este singurul nume de posibil vicepreședinte pentru Joe Biden. Pe lista scurtă se mai află senatorul de culoare Kamala Harris, fostul consilier pe probleme de securitate națională Susan Rice, guvernatorul statului Michigan Gretchen Whitmer, senatorii Elizabeth Warren, Tammy Baldwin, Kyrsten Sinema.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău