Cine este atacatorul care agresat-o pe șefa guvernului Danemarcei

  • 08 Iunie 16:15
Cine este atacatorul care agresat-o pe șefa guvernului Danemarcei

Poliția daneză a anunțat sâmbătă că suspectul reținut pentru atacul de vineri seara aupra premierului Mette Frederiksen este un bărbat în vârstă de 39 de ani, care va fi prezentat în fața unei instanțe pentru o audiere preliminară.

Mette Frederiksen, lideră a Partidului Social Democrat danez și șefă a guvernului de la Copenhaga din 2019, a fost șocată de atacul asupra sa din piața Kultorvet din capitală, a comunicat cabinetul prim-ministrului.

Ea a reușit să se îndepărteze și nu prezenta urme de răni, a declarat agenției citate Soren Kjergaard, un barman din centrul orașului, care a văzut cum Frederiksen pleca sub escortă.

Nici poliția, nici cabinetul premierului nu au precizat nimic despre motivul agresiunii, nici dacă atacatorul era înarmat. Atacul asupra premierului danez nu a fost un incident singular în Europa, înaintea alegerilor europarlamentare.

În urmă cu o lună, au fost atacați trei politicieni germani - în unele cazuri în legătură cu alegeri locale - iar săptămâna aceasta au avut loc în Germania noi atacuri de același gen. În 15 mai, premierul slovac Robert Fico a fost rănit de gloanțe trase de un atacator, reamintește Reuters, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău