Cine câștigă Procuratura Anticorupție? (Ziarul de Gardă)

  • 31 Octombrie 2013 09:32
Cine câștigă Procuratura Anticorupție?  (Ziarul de Gardă)

REVISTA PRESEI DIN 31 OCTOMBRIE

Cine câștigă Procuratura Anticorupție? – un subiect investigat de Ziarul de Gardă. Eduard Harunjen, actualul șef interimar al Procuraturii Anticorupție, și Valeriu Bodean, șeful Secției conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului Vamal, se luptă pentru funcția de șef al Procuraturi Anticorupție. Cei doi au acumulat același punctaj la testări, iar ultimul cuvânt pentru desemnarea câștigătorului îl vor avea cei 11 membri ai Consiliului Superior al Procurorilor.

Pentrtu duminică, 3 noiembrie, partidele din Coaliția de guvernare au anunțat un eveniment de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Acțiunea, care ar veni în susținerea procesului de integrare a R. Moldova în UE. Ce am avea de spus noi, cetățenii de rând, de la tribuna acestei acțiuni? La această întrebare a Ziarului de Gardă, președinta Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici Valentina Sturza, spune că își dorește să trăiască într-un stat liber și democratic. Cei care susțin această idee vor un viitor mai bun pentru tânăra generație, pentru copii și nepoți spune și fosta deportată Teodosia Cosmin.

Pe de altă parte, Adevărul denunță apelurile combatanților, deportaților, academicienilor, oamenilor de artă etc., care cheamă populația la mitingul zis european de duminică. Potrivit jurnalistei Valentina Basiul, avântul lor mobilizator trădează disperarea politicienilor. Și descinderile ofițerilor anticorupție din ultimele zile dau de bănuit, scrie autoarea, care adaugă că funcționarii de la Bruxelles au mai văzut piruete de acest fel.  

De mâine, plătim mai mult pentru călătoriile interurbane, amintește Adevărul. Din 1 noiembrie, tarifele pentru călătoriile rutiere interurbane se scumpesc cu 10 bani pe kilometru. În timp ce pasagerii se plâng că scumpirea îi va arde la buzunar, operatorii rutieri vor și mai mult de la Ministerul Transporturilor, care susține însă că următoarea ajustare va avea loc abia în primăvara lui 2015.   

Complexul arhitectural „Manuc-Bey" din or. Hâncești va fi restaurat în 2014-2015, notează Timpul. Banii vor fi oferiți de Autoritatea de Management al Programului Operațional România-Moldova-Ucraina. Complexul include nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Conacul „Manuc-Bey", care are 4 nivele, Clădirea Contesei, Castelul Vânătoresc, Casa Vechilului, Turnul de pază, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile și trecerile subterane care încep din apropierea Conacului și se extind sub tot orașul Hâncești. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău