Cine a monopolizat exportul nucilor din R.Moldova (Mold-Street)

  • 27 Iulie 2019 14:15
Cine a monopolizat exportul nucilor din R.Moldova (Mold-Street)

Guvernul a decis instituirea unei comisii interguvernamentale pentru analiza monopolului privind exportul nucilor și al derivatelor acestora. Datele statistice arată că circa 50% din piață ar fi controlată de compania Maestro-Nut SRL.

Potrivit unei dispoziții semnate de premierul Maia Sandu, Comisia a fost instituită pentru a elucida aspecte privind "legalitatea activității de limitare a accesului operatorilor economici la exportul nucilor și al derivatelor acestora".

Soluții pentru demonopolizare

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va aproba componența nominală a Comisiei interguvernamentale și va convoca prima ședință a acesteia în termen de 7 zile.

Din comisie vor face parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Consiliului Concurenței, Asociației Producătorilor de Nuci și Asociației Exportatorilor de Nuci.

Aflați mai multe pe Mold-Street.com

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău