Cinci țări din cadrul NATO au purtat discuții în vederea sprijinirii Ucrainei pe fondul tensionării situației din Donbas

  • 08 Aprilie 2021 10:14
Cinci țări din cadrul NATO au purtat discuții în vederea sprijinirii Ucrainei pe fondul tensionării situației din Donbas

Reprezentanți ai Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii și ai ministerelor apărării din Lituania, Polonia, Marea Britanie și Canada au purtat discuții online despre situația din Ucraina, precum și despre posibilitățile prin care ar putea sprjini Kievul în domeniul securității și al apărării - scrie Ukrinform, citând o declarație oficială a Pentagonului, publicată miercuri seara, în urma rezultatelor discuțiilor.

"Liderii participanți la convorbiri au reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și aspirațiile euroatlantice ale acesteia și au subliniat îngrijorările față de sporirea activității militare a Federației Ruse în regiune" - a comunicat Departamentul Apărării din SUA. Totodată, părțile au confirmat intenția de a oferi sprijin Ucrainei pentru a consolida capacitățile de apărare ale forțelor sale armate și pentru a înregistra progrese în ceea ce privește interoperabilitatea cu aliații din NATO.

Convorbirile care au avut loc miercuri au fost inițiate de Ben Wallace, secretarul apărării din Marea Britanie. Agenția Ukrinform amintește că Statele Unite, țările occidentale și NATO și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina, pe fondul escaladării situației din Donbas și în contextul deplasărilor de trupe ruse de-a lungul frontierei ruso-ucrainene.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău