Cinci țări au colaborat pentru îmbunătățirea stadiului ecologic al râului Tisa

  • 31 Mai 2019 09:00
Cinci țări au colaborat pentru îmbunătățirea stadiului ecologic al râului Tisa

Proiectul JoinTisa a avut drept scop îmbunătățirea stadiului ecologic al râului Tisa, în cadrul căruia au colaborat ministerele de resort și instituțiile de hidrologie din Ucraina, România, Slovacia, Serbia și Ungaria, precum și mai multe organizații internaționale din domeniu, a declarat, joi, la Szolnok, șeful Direcției Hidrologice a Regiunii Tisei Centrale, preluat de Rador.

La conferința de final a acestui proiect internațional Attila Lovas a menționat: Coordonatorul proiectului, care a fost demarat pe 1 ianuarie 2017, a fost Direcția Generală Națională de Hidrologie din Ungaria (OVF), în colaborare cu instituția pe care o conduce.

Scopul proiectului JoinTisa a fost armonizarea planificării administrării bazinului hidrografic cu prevenirea inundațiilor pe toată suprafața de 157 de mii de kilometri pătrați ai bazinului hidrografic al Tisei în vederea îmbunătățirii calității apelor.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 2,2 milioane de euro și a fost susținut din fonduri comunitare și prin co-finanțare din partea Ungariei.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău