Cinci remorci vor mai fi procurate de municipalitate pentru transportarea frunzelor

  • 28 Septembrie 2020 15:09
Cinci remorci vor mai fi procurate de municipalitate pentru transportarea frunzelor

Cinci remorci vor mai fi procurate, anul acesta, de către autoritățile locale din Chișinău pentru transportarea frunzelor. La momentul actual, în dotarea serviciilor specializate sunt 35 de astfel de utilaje. Remorcile sunt pentru cele 40 de tractoare implicate în proces, a declarat pentru IPN șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros.

Imediat cum vor fi adunate, frunzele vor fi evacuate la Pruncul. Dacă se va întâmpla să rămână pentru a doua zi, cei care vor arunca deșeuri peste grămezile cu frunze vor fi sancționați, spune Vasile Efros.

„Orice deșeu aruncat în spațiul public, inclusiv în grămezile de frunze, înseamnă încălcarea Regulamentului privind salubrizarea. Amenda, conform Cundului Contravențional, este de până la 1800 de lei pentru persoanele fizice”, a precizat responsabilul de la DGLCA.

Colectarea frunzelor începe, de obicei, după primul îngheț. La transportarea lor vor fi implicate 40 de tractoare. Dacă Direcția generală locativ-comunală și amenajare nu face față volumului de frunze, se implică și Regia Autosalubritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău