Cinci persoane au fost reținute în urma altercațiile din Piața Centrală

  • 19 Iunie 2017 09:55
Cinci persoane au fost reținute în urma altercațiile din Piața Centrală

Cinci persoane au fost reținute după altercațiile de săptămâna trecută dintre comercianții stradali din zona Pieței Centrale și polițiștii care au încercat să le demonteze tarabele improvizate.

Pe marginea acestui caz a fost deschis și un dosar penal. Anunțul a fost făcut de  șeful-adjunct al Poliției municipiului Chișinău, Silviu Mușuc. Persoanele reținute riscă până la trei ani de privare de libertate. 

Incidentul a avut loc în zorii zilei de joi, când reprezentanții forțelor de ordine au descins în zonele adiacente Pieței Centrale, pentru a demonta tarabele ilegale ale comercianților stradali. Între aceștia și polițiști au avut loc altercații, iar în consecință trei reprezentanți ai forțelor de ordine s-au ales cu leziuni ușoare. 

Potrivit lui Silviu Mușuc, acțiunile de combatere a comerțului stradal continuă. „Deja am ajuns la Tighina. Timp de câteva zile s-a făcut ordine pe străzile Varlaam și Bulgară. A fost lăsat în urmă foarte mult gunoi. Am ridicat circa 40 de rute de gunoi. Erau și șobolani acolo”, a spus Silviu Mușuc. 

Autoritățile municipali îi îndeamnă pe comercianții stradali să meargă să-și vândă produsele în interioru Pieței Centrale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău