Cinci persoane au fost ucise din cauza bombardamentelor rusești în sud-estul Ucrainei

  • 13 Februarie 17:24
Cinci persoane au fost ucise din cauza bombardamentelor rusești în sud-estul Ucrainei

Cinci civili au fost uciși marți în noi bombardamente lansate de Rusia în estul și sudul Ucrainei, au anunțat autoritățile regionale, care au raportat, de asemenea, întreruperi de electricitate în urma acestor atacuri, relatează Agerpres cu referire la AFP.

În regiunea Harkov (est), doi bărbați au fost uciși și alte două persoane au fost rănite în satul Kurilivka, în apropiere de orașul Kupiansk, după ce un bombardament a lovit o instalație agricolă marți dimineață, a declarat pe Telegram guvernatorul Oleg Sinegubov.

Trei ore mai târziu, orașul Vovceansk, situat la circa 90 de kilometri spre nord-est, în apropiere de granița cu Rusia, a fost vizat de focuri de artilerie care au ucis o femeie de 61 de ani și au rănit o alta, în vârstă de 51 de ani, într-o piață locală, a precizat guvernatorul într-un comunicat separat.

În regiunea Herson (sud), vizată zilnic de tirurile armatei ruse, o femeie de 83 de ani a fost rănită mortal în curtea casei ei din satul Lvove, lovit de bombardamente în cursul nopții, a anunțat guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin, pe Telegram.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost ucis de tiruri de artilerie în orașul Nikopol (sud-est), potrivit guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lissak, tot pe Telegram.

În cursul nopții, Rusia a lansat un atac cu 23 de drone explozive de tip "Shahed" de fabricație iraniană asupra teritoriului ucrainean, au anunțat forțele aeriene ucrainene, precizând că au doborât 16 dintre aceste dispozitive în regiunile Herson, Zaporojie (sud) și Dnipropetrovsk (centrul-est).

Guvernatorul Serghei Lissak a raportat un "atac masiv cu drone" asupra acestui teritoriu, pentru a doua noapte consecutiv.

Zece drone au fost doborâte deasupra regiunii, a spus el, adăugând că alte câteva au lovit ținte, inclusiv o instalație energetică și o infrastructură în orașul Dnipro.

În teritoriul ocupat din estul Ucrainei, trei civili au fost uciși și un altul a fost rănit într-o lovitură ucraineană la Kreminna, în regiunea Lugansk, au declarat autoritățile instalate de Moscova.

Bărbatul rănit "a fost transportat la o unitate medicală din orașul Rubijne pentru a primi îngrijiri pentru o rană suferită în urma exploziei unei mine", au declarat autoritățile pe Telegram.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău