Cinci partide ar urma să intre în noul Parlament de la Kiev, după alegerile din 21 iulie

  • 02 Iulie 2019 08:56
 Cinci partide ar urma să intre în noul Parlament de la Kiev, după alegerile din 21 iulie

Un sondaj de opinie privind intenția de vot a ucrainenilor la alegerile parlamentare anticipate arată că cinci partide au șanse să intre în noul Parlament de la Kiev, scrie Rador.

Rezultatele sondajului realizat de compania Info Sapiens arată că partidul pro-prezidențial „Sluga Naroda” („Servitorul Poporului", neparlamentar, n.red) ar fi votat de 38,6% din electorat, în timp ce partidul pro-rus "Platforma de Opoziție - Pentru Viață" se află pe locul doi, cu 9,7%.

Noul partid neparlamentar "Holos", înființat de solistul Sviatoslav Vakarciuk, ar fi votat de 6,9% dintre ucraineni, iar partidul fostului președinte Petro Poroșenko, "Solidaritatea Europeană", ar obține 6,4% din voturi. Pe locul cinci se află partidul "Batkivșcina", al fostului premier Iulia Timoșenko, susținut de 6,4% din electorat.

Celelalte partide ar obține mai puțin de 5% din voturile ucrainenilor. Alegerile parlamentare anticipate din Ucraina vor avea loc pe data de 21 iulie 2019, după ce noul președinte, Volodimir Zelenski, a dizolvat Rada Supremă pe 20 mai, în ziua învestirii sale.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău