Cinci oameni au murit în urma unor avalanșe produse în Tirol, cea mai populară regiune de schi din Austria

  • 05 Februarie 2022 13:11
Cinci oameni au murit în urma unor avalanșe produse în Tirol, cea mai populară regiune de schi din Austria

Cinci persoane au murit și alte câteva au fost rănite în urma avalanșelor produse în provincia Tirol din Austria, au anunțat reprezentanții serviciilor de urgențe din țară, potrivit DPA. Una dintre victime a fost dată dispărută inițial, iar după câteva ore a fost găsită decedată.

Autoritățile austriece au anunțat inițial că patru persoane au murit și o altă persoană era dată dispărută. Ulterior, persoana dispărută a fost găsită decedată, scrie digi24.ro.

O altă victimă accidentată în urma avalanșei a fost transportată pe calea aerului în Elveția, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției austriece. Accidentul s-a produs pe o pistă din proximitatea orașului Spiss, aflat la granița cu Elveția.

Oamenii legii nu au oferit informații despre numărul persoanelor date dispărute și nici despre originea victimelor.

Incidentul de vineri a reprezentat unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanșe în actualul sezon de schi din Austria. La începutul lunii decembrie, trei schiori au fost uciși și alți doi răniți în urma unei avalanșe care s-a produs în provincia Salzburg, mai scrie dpa, citată de Agerpres.

Un alt accident a avut loc vineri în apropiere de Solden, unde cinci persoane au fost prinse sub zăpadă pe o pistă de schi. Patru dintre ele au fost rănite și au fost transportate la spital.

Potrivit sistemului austriac de avertizare pentru avalanșe, în această perioadă există un pericol sporit în multe regiuni muntoase din țară, nivelul de risc fiind crescut până la categoria 3 pe o scală cu cinci trepte.

Din cauza zăpezii proaspăt căzute, aproape 60 de avalanșe s-au produs între zilele de joi și vineri doar în provincia Tirol, potrivit acestui sistem de avertizare.

În stațiunea de schi Glungezer din Tirol, o femeie cu cetățenie germană a fost salvată după ce a petrecut 15 minute sub un strat de zăpadă cu grosimea de 1,5 metri. Ea a fost găsită inconștientă, dar continua totuși să respire, potrivit Poliției locale. Femeia, care locuiește în Innsbruck, prezenta mai multe răni și a fost transportată la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău