Cinci noi arestați în Belgia în urma raziilor poliției

  • 23 Noiembrie 2015 17:48
Cinci noi arestați în Belgia în urma raziilor poliției

Cinci persoane au fost reținute luni dimineață în urma noilor operațiuni antiteroriste în regiunea Bruxelles și a orașului Liege, însă Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la Paris, rămâne de negăsit la zece zile după comiterea atentatului.

'În cadrul operațiunii de ieri (duminică - n.r.) seară, au fost efectuate cinci percheziții suplimentare în această dimineață în regiunea Bruxellesului și două în cea a orașului Liege. Cinci persoane au fost private de libertate în urma acestor percheziții', transmite Agerpres.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al parchetului a precizat că francezul Salah Abdeslam, urmărit de la 13 noiembrie de poliția din Belgia și Franța nu se află printre persoanele arestate.

'În total, 21 de persoane au fost private de libertate de ieri și sunt în prezent audiate de serviciile de poliție', potrivit Agerpres.

La finalul operațiunilor de mare amploare de duminică seară de la Bruxelles și Charleroi, poliția a efectuat 16 rețineri, însă fără a găsi nici arme, nici explozibili în cursul celor circa 20 de percheziții efectuate cu acest prilej.

Parchetul a dezmințit informațiile din presă conform cărora Salah Abdeslam ar fi fugit duminică seară la bordul unui BMW din împrejurimile orașului Liege.

'Acest vehicul a fost identificat și ancheta a demonstrat că nu era în niciun fel legat de operațiunea în curs'.

'Toate obiectele confiscate în urma acestor razii sunt în prezent examinate', se mai arată în comunicat, care precizează că 26.000 de euro au fost găsiți în una dintre aceste percheziții.

Parchetul federal urmează să comunice din nou luni seară situația numărului de suspecți care vor fi prezentați unui judecător de instrucție cu propuneri de prelungire a arestului preventiv, de inculpare sau de punere în libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău