Cinci moldoveni și un rus, care au „privatizat” o insulă din Bali, spunând că e „dar de la Dumnezeu” , au fost extrădați din Indonezia

  • 23 Decembrie 2022 12:39
Cinci moldoveni și un rus, care au „privatizat” o insulă din Bali, spunând că e „dar de la Dumnezeu” , au fost extrădați din Indonezia

Până la urmă, nu a existat nicio minune divină pentru șase est-europeni care au fost reținuți în aprilie pentru că s-au ascuns într-o vilă din Mengwi, renumiți ca fiind grupul recalcitrant care pretindea că casa este un dar de la Dumnezeu, scrie echipa.md.

Cinci dintre cei șase – toți din Moldova – au fost oficial extrădați ieri, 22 decembrie, în timp ce unul, în vârstă de 24 de ani, din Rusia, a fost trimis acasă în luna septembrie.

Șeful Biroului din Bali al Ministerului Dreptului și Drepturilor Omului, Anggiat Napitupulu, a spus că moldovenii sunt dintr-o singură familie.

„Cazul a fost raportat în martie, anul trecut, când ei au pătruns într-o vilă care aparținea unui localnic”, a spus Anggiat.

„Proprietarul și autoritățile satului Pererenan au mers să-i vadă, dar au insistat că vila le aparține și le-a fost dată de Dumnezeu.”

Procesul de extrădare a durat mai mult decât se aștepta. În cele din urmă, după nouă luni, au cedat și au fost dispuși să fie trimiși acasă, în R. Moldova.

Autoritățile din Bali au colaborat cu Ambasada Moldovei la Tokyo pentru a procesa extrădarea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău