Cinci localități din raionul Leova vor avea în 2021 acces la apă de calitate datorită susținerii UE

  • 21 Ianuarie 2021 14:12
Cinci localități din raionul Leova vor avea în 2021 acces la apă de calitate datorită susținerii UE

Locuitorii orașului Iargara și ai satelor Cupcui, Filipeni, Romanovca și Sărata Nouă din raionul Leova vor obține în anul 2021 acces sigur la apă potabilă de calitate, datorită asistenței Uniunii Europene și contribuției autorităților publice locale.

În cadrul unei ședințe, desfășurate recent la Leova, a fost stabilit că în perioada imediat următoare primarii vor duce mesajul în localitățile aflate în gestiune și vor informa corect și transparent cetățenii asupra necesității coparticipării lor și a bugetelor locale la executarea cu succes a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui".

În acest scop, Consiliile locale ale comunităților beneficiare urmează să adopte, în termene cât mai restrânse, decizii de alocare a surselor financiare necesare pentru proiectarea volumelor de lucrări adiționale. Ulterior, ADR Sud va semna cu primăriile localităților beneficiare și antreprenorul contractat Acorduri adiționale pentru executarea lucrărilor suplimentare în cadrul proiectului.

"Pentru finanțator, în cazul dat pentru Uniunea Europeană, care sprijină acest proiect important de infrastructură în Regiunea de Dezvoltare Sud, contează mult și este foarte necesară contribuția administrației locale  și a cetățenilor. Astfel, se crede că participarea financiară a celor în beneficiul cărora se realizează proiectele investiționale unește și responsabilizează cetățenii, le dezvoltă spiritul civic și îi motivează pentru dezvoltare și un trai mai bun", a declarat Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Guvernul Germaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău