Cinci entități având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România

  • 07 Martie 09:48
Cinci entități având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România

Trei firme și două persoane fizice au fost identificate în România ca având legături cu Kremlinul și prin urmare au activele înghețate, în conformitate cu sancțiunile decise de Uniunea Europeană, a declarat duminică seara, la Digi24, premierul de la București, Nicolae Ciucă.

Potrivit sursei citate, întrebat dacă în România există companii rusești care alimentează războiul lui Vladimir Putin, premierul Nicolae Ciucă a precizat că instituția care se ocupă de această problemă este ANAF-ul, iar până în momentul de față au fost identificate trei entități și două persoane fizice. „Intră sub sancțiuni, pe mâna autorităților din România. Suntem obligați să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Nicolae Ciucă. 

Întrebat dacă asta înseamnă că tot ce au ele în România este blocat în acest moment și nu mai pot face transferuri financiare, premierul a confirmat că „exact asta se întâmplă”.

Conform premierului, ministrul finanțelor l-a anunțat că bunurile celor cinci entități au fost înghețate „imediat ce au fost identificate”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,29
Cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:6,17 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău