Cinci cazuri de infectare cu tulpina indiană a noului coronavirus au fost depistate în Spania

  • 03 Mai 2021 14:29
Cinci cazuri de infectare cu tulpina indiană a noului coronavirus au fost depistate în Spania

Tulpina indiană se răspândește și în alte state ale lumii, care au luat măsuri restrictive pentru cetățenii care sosesc din India. Cel puțin cinci cazuri au fost depistate în Spania.

Trei din cele cinci cazuri analizate într-un spital din Vigor, regiunea Galicia, sunt din varianta indiană a coronavirusului. Autoritățile regionale spun că focarul apărut în rândul unor marinari de pe un vas de mărfuri sosit din Marea Britanie este controlat. Doi dintre cei infectați se află internați în spital. Mai mulți membri ai echipajului sunt de naționalitate indiană. Un al patrulea caz de infectare cu varianta indiană a fost detectat în regiunea Extremadura, din vestul țării.

Este vorba despre o persoană care a participat la un curs în altă regiune și care s-a aflat în contact cu o persoană sosită din India. Simptomele au fost ușoare și nu a fost nevoie de spitalizare. Deși nu există zboruri directe cu India, Spania îi obligă pe cei care vin de acolo la o carantină de zece zile. Pentru toate persoanele care intră pe cale aeriană și maritimă în Spania continuă să fie obligatorie dovada unui test negativ de COVID-19.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău