Cifră îngrijorătoare | Câți din respondenții unui sondaj nu cunosc data alegerilor prezidențiale

  • 27 Iulie 2020 16:08
Cifră îngrijorătoare | Câți din respondenții unui sondaj nu cunosc data alegerilor prezidențiale

Jumătate din respondenții unui sondaj nu cunosc pe ce dată urmează să aibă loc alegerile prezidențiale.

Și acesta ar fi un semnal că organele responsabile, dar și sectorul nonguvernamental și mass-media trebuie să pună accent pe informarea cetățenilor. Cercetarea, realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, mai arată că în cel de-al doilea tur de scrutin ar urma să se dueleze actualul președinte Igor Dodon și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, transmite IPN.

Președintele Asociației, Victor Mocanu, a declarat că la întrebarea: „Pe ce dată vor avea loc alegerile prezidențiale?”, respondenților li s-au propus trei variante. 8% din intervievați au menționat 20 octombrie, iar fiecare al unsprezecelea a spus 10 noiembrie. Doar jumătate din respondenți au numit data corectă – 1 noiembrie. Totodată, 1/3 au spus că nu cunosc nu au vrut să răspundă. Potrivit lui, acesta este un semnal pentru Comisia Electorală Centrală și nu doar, să informeze alegătorii.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-24 iulie, pe un eșantion de 1 175 de persoane din 87 de localități. Marja de eroare este de +/-3%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău