Ciclonul Nivar s-a abătut asupra Indiei, însoțit de rafale de vânt puternice și ploi torențiale

  • 26 Noiembrie 2020 10:21
Ciclonul Nivar s-a abătut asupra Indiei, însoțit de rafale de vânt puternice și ploi torențiale

Ciclonul Nivar s-a abătut joi dimineață asupra coastei de sud-est a Indiei, însoțit de rafale de vânt puternice și ploi torențiale, a anunțat Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD), relatează dpa și AFP, preluat de Agerpres.

Nivar, clasificată ca o furtună ciclonică severă, a atins uscatul pe coasta teritoriului federal Puducherry cu viteze ale vântuluicuprinse între 125 și 130 de kilometri pe oră, conform IMD.

Furtuna a doborât copaci și stâlpi de electricitate, iar ploile torențiale au provocat inundații.

Mii de angajați ai serviciilor de intervenție au fost trimiși înainte de sosirea ciclonului în zone din statele Tamil Nadu și Andhra Pradesh, precum și pe teritoriul Puducherry. Autoritățile locale au suspendat preventiv furnizarea de energie electrică pentru a limita pagubele la rețeaua de electricitate.

O femeie a murit în Tamil Nadu în momentul în care un zid s-a prăbușit în urma ploilor abundente, a informat presa locală.

Furtuna a slăbit apoi în intensitate, viteza vânturilor ajungând la 100 de km/oră, în timp ce se îndrepta către nord și nord-vest, în statul învecinat Tamil Nadu, lăsând în urma sa numeroase pagube.

Case cu acoperișuri de paie au fost distruse, la fel și linii de electricitate în unele zone. Circulația feroviară și rutieră a fost perturbată în urma ploilor abundente și a copacilor căzuți, a informat canalul de știri NDTV.

Mai multe zone din capitala statului Tamil Nadu, Chennai, au fost inundate și Departamentul pentru Meteorologie a declarat că în regiune vor continua să cadă precipitații în cursul zilei de joi.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din zone vulnerabile de-a lungul coastelor Puducherry și Tamil Nadu și duse în adăposturi înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

De asemenea, Departamentul pentru Meteorologie a avertizat în legătură cu marea agitată și le-a cerut pescarilor să nu iasă în larg.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău