CIA preconizează un atac rusesc asupra Ucrainei miercuri, 16 februarie – conform informațiilor Der Spiegel

  • 12 Februarie 2022 15:02
CIA preconizează un atac rusesc asupra Ucrainei miercuri, 16 februarie – conform informațiilor Der Spiegel

Criza din Ucraina se îndreaptă spre un final dramatic, relatează pulicația spiegel.de, citând un comunicat al Serviciilor de informații amerciane privind avertismentul de urgență transmis aliaților NATO, legat de atacul iminent al Rusiei asupra Ucrainei.

Potrivit informațiilor Der SPIEGEL citat de g4media.ro, atât serviciul secret al SUA, CIA, cât și armata SUA au informat vineri guvernul federal și alte state NATO că, pe baza unor noi informații, există temeri că atacul ar putea avea loc miercuri, 16 februarie.

Mai mulți diplomați și oficiali militari din SUA au oferit detalii despre briefing-urile secrete. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum și unitățile ruse individuale și sarcinile pe care urmau să și le asume.

16 februarie a fost dată ca dată posibilă pentru începerea invaziei

La Berlin nu se cunoșteau inițial informațiile pe care se bazează avertismentul acut al SUA, relatează spiegel.de. Cu toate acestea, s-a vehiculat că datele prezentate de SUA erau foarte detaliate, confirmate de mai multe surse autorizate.

Autoritățile germane cred totuși că nu se poate prezice singur dacă este vorba despre un atac iminent. Se fac speculații și că SUA ar răspândi în mod deliberat asfel de informații pentru a torpila planurile de atac ale Rusiei.

Sursa: www.spiegel.de

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău