Christine Lagarde: O recesiune globală "este puțin probabilă"

  • 07 Iulie 2016 19:03
Christine Lagarde: O recesiune globală

O recesiune globală "este puțin probabilă" în pofida impactului economic al șocului în urma rezultatului votului Marii Britanii de a părăsi UE, a afirmat joi, 7 iulie, directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-un interviu acordat AFP.

Oficialul FMI a subliniat, însă, că este foarte important ca Regatul Unit și UE să stabilească rapid cadrul și calendarul pentru "despărțire". Ea a avertizat că incertitudinea este cuvântul cheie în privința Brexitului iar riscurile sunt cu atât mai ridicate cu cât se prelungește mai mult procesul ieșirii Marii Britanii din UE.

La 30 iunie, un purtător de cuvânt al Fondului a declarat că efectele incertitudinii provocate de votul Brexit-ului vor fi încorporate în noile estimări privind evoluția economiei mondiale ce vor fi publicate de FMI în data de 19 iulie.

În aprilie, FMI și-a redus estimările privind evoluția economiei globale în 2016, pentru a patra oară în decurs de un an, de la 3,4% până la 3,2%, ca urmare a slăbirii cererii globale și a riscurilor geopolitice. Cea de-a cincea revizuire a estimărilor FMI pare foarte probabilă, după ce săptămâna trecută Fondul și-a redus estimările privind economia americană iar un oficial de la FMI a declarat că votul din Marea Britanie va duce la o revizuire a prognozelor de creștere pentru Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău