Chișinăului va fi blocat din cauza protestelor

  • 13 Ianuarie 2016 08:00
Chișinăului va fi blocat din cauza protestelor

În central capitalei se anunță restricții de circulație în dimineața acestei zile, 13 ianuarie. Inspectoratul Național de Patrulare informează că restricțiile vor interveni în legătură cu organizarea a două întruniri, transmite IPN.

Una din întruniri va avea loc în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și va fi formată din trei coloane. Prima coloană va porni de la Centrul cultural „Gaudeamus”- str. Pan Halippa –str. Ismail- str. București- str. Sfatul Țării- Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Coloana  adoua va porni de la Circ - bd.Grigore Vieru- str. Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni- bd. Ștefan cel Mare și Sfânt- Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Coloana a treia va porni de la parcul industrial „TRACOM”- str. Mihai Viteazul- bd. Ștefan cel Mare și Sfânt- Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Cea de-a doua întrunire va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, cu ulterioara deplasare pe str. N. Iorga 24.

În timpul întrunirilor, circulația rutieră va fi restricționată pe traseele de deplasare și redirecționată pe străzile adiacente acestora. Conducătorii auto sunt rugați să circule cu maximă atenție în zonele menționate și să respecte cu strictețe indicațiile inspectorilor de patrulare, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere.

Poliția mizează pe responsabilitatea organizatorilor și respectarea de către aceștia a Legii 26 cu privire la întruniri și îndeamnă toți participanții să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, informând polițiștii imediat ce observă un obiect suspect, persoane dubioase sau sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 112  sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău