Chișinăul se vrea „Capitala europeană a culturii”

  • 29 Martie 2017 11:23
Chișinăul se vrea „Capitala europeană a culturii”

Primăria municipiului Chișinău își anunță public intenția de a urma exemplul orașelor din România de a candida pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii, în asociere cu un oraș românesc.

Astfel autoritățile locale au dat curs inițiativei renumitului actor român Constantin Chiriac, director al Teatrului Național „Radu Stânca” din Sibiu, privind înaintarea orașului Chișinău potențial candidat al Proiectului „Capitala Culturală Europeană”.

Antrenarea orașului Chișinău într-un proiect cultural atât de important, este, în primul rând, o oportunitate de a atrage o vizibilitate mare, atât la nivel regional, cât și European, explică Primăria Chișinău într-un comunicat.

Participarea Chișinăului în conceptul de Capitală Culturală Europeană va însemna, la nivel pragmatic, posibilitatea de creștere a potențialului turistic al municipiului, dar și a republicii în general.

Constantin Chiriac este primul român nominalizat să facă parte din comitetul de selecție și monitorizare al Comisiei Europene pentru Proiectul „Capitala Culturală Europeană”. În cadrul unei întâlniri cu publicul chișinăuian, desfășurat aseară la  Teatrului „Satiricus – I. L. Caragiale” din capitală, în cadrul proiectului „Întâlnirile TVR Moldova”, renumitul actor Constantin Chiriac a lansat inițiativa ca orașul Chișinău, în asociere cu un oraș din România, să-și depună candidatura în proiectul „Capitala Culturală Europeană”.

Amintim că în 2007 orașul Sibiu a fost Capitala Culturală Europeană în 2007, iar Timișoara, Arad și Iași candidează pentru acest titlu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău