Chișinăul scapă de „cod roșu”, dar măștile în public rămân obligatorii

  • 22 Mai 2021 09:11
Chișinăul scapă de „cod roșu”, dar măștile în public rămân obligatorii

Municipiul Chișinău iese de sub gradul de alertă „cod roșu”, fiindu-i atribuit „codul portocaliu”, printr-o hotărâre emisă la 21 mai de către Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului. Comisia a dat undă verde spectatorilor în tribune la competițiile sportive, dar a păstat obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise, inclusiv în stradă și transportul public, transmite IPN.

Potrivit aceleiași decizii, se declară acces liber în toate instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinarea împotriva infecției cu noul tip de coronavirus, indiferent de viza și locul de reședință, a tuturor locuitorilor de la 18 ani din municipiul Chișinău și din Republica Moldova.

„Vaccinarea împotriva infecției COVID-19 salvează vieți, protejează de forme grave și critice de coronavirus și este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei și revenirea la normalitate. Vaccinarea este gratuită”, se arată în decizie.

De asemenea, se permite accesul spectatorilor în tribune la competițiile sportive în sălile sportive și pe terenurile sportive la aer liber, la capacitatea de 50% a acestora, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile de sănătate publică vor fi revizuite.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală, atenționează autoritățile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău