Chișinăul găzduiește, în premieră, Festivalul Filmului de Acasă

  • 11 Octombrie 16:42
Chișinăul găzduiește, în aceste zile, Festivalul Filmului de Acasă, ediția I-a

„Festivalul Filmului de Acasă”, ediția I, se desfășoară până pe 13 octombrie la Chișinău. În aceste zile, publicul cinefil are ocazia să vizioneze proiecții cinematografice care reflectă povești autentice și realități din Republica Moldova, create cu pasiune ACASĂ, transmite Radio Chișinău.

O serie de producții cinematografice - Povești Moldovenești, Tunete, Varvara, Carbon, și Omul Fără Linia Vieții, pot fi vizionate la „Happy Cinema” în PORT MALL.

Virgiliu Mărgineanu, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, a declarat, în deschiderea festivalului, că asemenea evenimente cu producții autohtone, pentru și despre actori și regizori, trebuie să se întâmple cât mai des.

„Este un frumos început pentru o nouă industrie cinematografică, care este o industrie tânără, dar cu mari perspective. Uniunea Cineaștilor este cea mai tânără ca vârstă și toți acești tineri cineaști vor să lucreze acasă și să producă filme acasă, alături de actori. Mulțumim organizatorilor și sperăm mult că asemenea evenimente vor mai continua, iar publicul va veni să vizioneze și să aprecieze operele cinematografice”, a spus Virgiliu Mărgineanu.

Acest festival este o ocazie rară pentru actori și pentru echipele de creație din cinematografie să se simtă admirați, spune directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă. 

„Un eveniment, în același timp, strălucitor și prietenos. M-am bucurat să-mi văd colegii, rupți din rutina zilnică, eleganți și frumoși, pășind pe covorul roșu. Este o ocazie atât de rară pentru actori și pentru echipele de creație din cinematografie să se simtă admirați, cu toate camerele de luat vederi și aparatele de fotografiat îndreptate spre ei, să fie răsfățați ca niște celebrități – și o merită din plin”, a subliniat Petru Hadârcă. 

„Festivalul a cam întârziat cu câțiva ani, dar îmi pare foarte bine că în sfârșit a apărut și că suntem cu toții aici. Este un festival cu o denumire foarte frumoasă – Festivalul Filmului de Acasă”, a apreciat Andrei Porubin.

Radio Chișinău este partener media al evenimentului.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău