Chișinăul este deschis să ofere expertiză în cazul grănicerilor transnistreni împușcați

  • 07 Februarie 16:15
Chișinăul este deschis să ofere expertiză în cazul grănicerilor transnistreni împușcați

Chișinăul va oferi toată expertiza necesară dacă va fi contactat pe cazul celor doi grăniceri din regiunea transnistreană împușcați la frontiera cu Ucraina, unul dintre care mortal. Solicitări în acest sens deocamdată nu au parvenit, susține purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite IPN.

„Având în vedere că vorbim despre jurisdicții, în momentul în care vom avea informații suplimentare, responsabilii le vor comunica în spațiul public”, a declarat Daniel Vodă într-o conferință de presă. Întrebat de jurnaliști, dacă cei doi transnistreni dețin cetățenia Republicii Moldova, Daniel Vodă a spus că deocamdată nu cunoaște acest lucru, dar urmează să-l precizeze.

Autoritățile de la Tiraspol au anunțat că pe 10 ianuarie, în apropiere de frontiera cu Ucraina, ar fi avut loc un incident cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia două persoane ar fi fost răpite și duși pe teritoriul Ucrainei. O zi mai târziu, Ucraina a negat aceste declarații. Reprezentanții Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei declarau atunci că nu cunosc despre vreun incident pe segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova și a numit declarațiile provocătoare. Recent însă, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko a confirmat incidentul armat într-un interviu. Potrivit lui, doi locuitori ai regiunii transnistrene ar fi trecut granița cu Ucraina ilegal și ar fi deschis focul spre forțele de drept ucrainene, care au răspuns cu împușcături. Ca rezultat, o persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău