Chișinăul cere trupelor ruse din Transnistria să renunțe la exercițiul militar care prevede forțarea râului Nistru

  • 28 Iulie 2017 11:36
Chișinăul cere trupelor ruse din Transnistria să renunțe la exercițiul militar care prevede forțarea râului Nistru

Autoritățile de la Chișinău le solicită trupelor ruse cantonate în Transnistria să renunțe la un exercițiu militar care prevede forțarea râului Nistru.

”Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) care află în regiunea transnsitreană a Republicii Moldova a început pregătirile pentru un exercițiu militar ce prevede forțarea râului Nistru. Exercițiul militar ar urma să se desfășoare la sfârșitul acestei luni, cu implicarea a 50 de militari, tehnică de luptă, inclusiv blindate”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Reintegrare.

Potrivit comunicatului, ”acțiunile unilaterale programate de GOTR ar putea distorsiona și compromite operațiunea de pacificare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Informația despre operațiune a fost publicată pe site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Atribuțiile declarate ale GOTR nu prevăd traversarea obstacolelor de apă, în special, în Zona de Securitate, pe perimetrul căreia este situată și albia râului Nistru, se mai arată în comunicatul Biroului de Reintegrare.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei Unificate de Control, reprezentanții Republicii Moldova au făcut apel către toate delegațiile, ca pe timpul concediului estival, să se abțină de la acțiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situației în perimetrul Zonei de Securitate. ”Cu toate acestea, reprezentanții transnistreni și ai Federației Ruse în CUC, ignorând apelul și manifestând dezacord cu cele menționate, se împotrivesc să-și asume responsabilitatea de a evita, pe perioada vacanței, provocările în Zona de Securitate”, se mai arată în comunicat. 

Nici Moscova, nici Tiraspolul nu au comentat declarațiile autorităților de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău