Chișinăul aspiră să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025

  • 21 Ianuarie 09:48
Chișinăul aspiră să devină Capitala Europeană a Tineretului-2025

Municipiul Chișinău dorește să obțină titlul de Capitală europeană a tineretului, transmite MOLDPRES.

Direcția generală educație, tineret și sport, împreună cu Centrul municipal de tineret, vor elabora până la data de 21 februarie un nou concept de activități care urmează a fi înaintat Forumului European al Tineretului pentru a obține titlul ,,Chișinău - Capitala Europeană a Tineretului 2025”, scrie sursa citată.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful interimar al direcției sus-numite, participarea capitalei la acest concurs este una meritată, căci în 2021 municipiul Chișinău a fost inclus în topul celor 4 orașe finaliste, alături de Ghent (Belgia), Lviv (Ucraina) și Veszprem (Ungaria). “În cadrul bilanțului concursului, juriul a remarcat dorința municipiului Chișinău de a obține acest titlu cât și inițiativele bune planificate în programul Capitalei Europene a Tineretului 2024”, a menționat Pavaloi.

Titlul ,,Capitala Europeană a Tineretului” este oferit în cadrul concursului organizat de către Forumul European al Tineretului unui oraș câștigător pe parcursul unui an, iar în Capitala europeană a tineretului urmează a fi organizate mai multe activități și programe pentru tineret.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,27
Ploaie ușoară
Umiditate:84 %
Vint:3,13 m/s
Wed
11
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău