Chișinăul a solicitat Misiunea OSCE pentru a monitoriza Zona de Securitate și fixarea incidentelor în perioadă stării de urgență

  • 20 Mai 2020 12:35
Chișinăul a solicitat Misiunea OSCE pentru a monitoriza Zona de Securitate și fixarea incidentelor în perioadă stării de urgență

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a discutat cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, despre incidentele din Zona de Securitate în perioada stării de urgență.

Chișinăul a solicitat concursul Misiunii OSCE pentru a monitoriza Zona de Securitate și fixarea incidentelor în această perioadă, dar și investigarea acestora pentru realizarea deplină a mandatului organizației, se arată într-un comunicat al Biroului de reintegrare.

Cristina Lesnic a solicitat printr-un demers oficial prezentarea listei incidentelor constatate de OSCE, în partea ce ține de instalarea posturilor ilegale stabilite unilateral de către partea transnistreană în perioada 16 martie - 19 mai 2020, deoarece observatorii militari au fost împiedicați să iasă în teren pentru a putea constata încălcările.

Chișinăul insistă pe ridicarea posturilor ilegale instalate, care limitează libera circulație și au încălcat angajamentele asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control, se mai arată în comunicat.

Co-președintele delegației Republicii Moldova în CUC și-a exprimat îngrijorările cu privire la operativitatea reacției de documentare a încălcărilor, care este imperativ necesară în condițiile de urgență. Nu putem admite subminarea capacităților observatorilor militari de a-și îndeplini rolul și misiunea sa, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău