Chișinăul a livrat un nou lot de asistență medicală unui centru medical din orașul Tiraspol

  • 08 August 2023 14:55
Chișinăul a livrat un nou lot de asistență medicală unui centru medical din orașul Tiraspol

Un nou lot de asistență umanitară, primit de Republica Moldova din partea Biroului de Coordonare al Organizației Mondiale a Sănătății cu titlu de donație, a fost livrat marți, 8 august, unui centru medical din orașul Tiraspol. Anunțul a fost făcut de Biroul Politici de reintegrare, într-un comunicat de presă.

Lotul distribuit include 49 kit-uri de mentenanță cu concentratoare de oxigen indispensabile în terapia pacienților și pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului.  

Recepționarea, stocarea, evidența și distribuirea consumabilelor medicale provenite din donația externă a avut loc în conformitate cu prevederile Dispoziției Ministerului Sănătății al Republicii Moldova nr.337-d din 03 iulie 2023. 

Potrivit Biroului, centrele medicale din stânga Nistrului și municipiul Bender au primit în luna februarie a anului curent, conform procedurilor aprobate de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, un alt lot de asistență umanitară ce conținea echipamente de protecție în corespundere cu standardele de calitate și de siguranță pentru personalul medical: mănuși de cauciuc de unică folosință (1100 bucăți), mănuși de nitril (600 bucăți), ecrane de protecție facială (2600 bucăți), seringi (1700 bucăți), termometre clinice (4 bucăți).

Astfel, în contextul fortificării angajamentului național, autoritățile competente ale Republicii Moldova oferă suport continuu cetățenilor săi din regiunea transnistreană pentru a răspunde prompt la necesitățile de urgență și a ocroti sănătatea publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău