Chișinăul a cerut vicepreședintelui Gazprom restructurarea datoriilor la gaze. Răspunsul lui Valeri Golubev

  • 21 Iunie 2018 13:09
Chișinăul a cerut vicepreședintelui Gazprom restructurarea datoriilor la gaze. Răspunsul lui Valeri Golubev

Autoritățile de la Chișinău au cerut, în mod repetat, Gazpromului restructurarea datoriilor la gazele naturale rusești.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu vicepreședintele Gazprom-ului, Valeri Golubev. Potrivit unui comunicat al ministerului, Gaburici a menționat că, în prezent, Republica Moldova își achită la timp consumul de gaze naturale, reiterând importanța semnării unui acord privind restructurarea datoriilor acumulate anterior pentru gazele naturale livrate. 

„Vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom” a salutat achitarea consumului curent de gaze naturale de către Republica Moldova. Valerii Golubev a menționat că restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condițiile menținerii achitării cheltuielilor curente în proporție de 100 %”, se arată în comunicatul instituției. 

În cadrul întrevederii, părțile au discutat și despre posibilitatea prelungirii contractelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova după anul 2019, în condiții similare anilor precedenți. 

R. Moldova are o datorie la gazele naturale rusești de circa 6,5 miliarde de dolari dintre care 5,8 miliarde din sumă a fost acumulată în urma refuzului Tiraspolului de a achita pentru consumul din stânga Nistrului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău