Chișinăuienii vor avea apă caldă neîntrerupt pe tot parcursul anului
-
16 Iunie 2016 11:39
Începând cu anul 2016, chișinăuienii vor avea apă caldă neîntrerupt pe tot parcursul anului. SA „Termoelectrica” renunță la practica anuală de a sista livrarea apei calde prin sistemul centralizat timp de o lună.
Anunțul a fost făcut joi, 16 iunie, de către directorul întreprinderii, Veaceslav Eni, în contextul prezentării raportului pentru primul an de activitate, transmite IPN.
Directorul întreprinderii a declarat la o conferință de presă că asigurarea cu apă caldă timp de 12 luni pe an este o premieră pentru locuitorii din municipiul Chișinău. Acest serviciu va fi asigurat cu ajutorul unor echipamente suplimentare ale companiei. „În pofida faptului că începând cu 10 iulie o să deconectăm de la sistem sursa unu, noi o să asigurăm acest serviciu cu alte echipamente și consumatorul nu va simți lipsa apei calde”, a afirmat Veaceslav Eni.
Referindu-se la primul an de activitate al „Termoelectrica”, Veaceslav Eni a afirmat că una dintre cele mai mari realizări a fost stoparea acumulării datoriilor noi față de compania compania „Moldovagaz”. „Datoria față de „Moldovagaz” a fost micșorată cu circa 140 de milioane de lei”, a afirmat Veaceslav Eni.
Potrivit lui, un alt rezultat este că întreprinderea a încheiat anul cu pierderi de circa 361 de milioane de lei, ceea ce reprezintă cu circa 400 de milioane de lei mai puțin decât în anul 2014. „Până la finele acestui an noi sperăm, prin munca asiduă pe care o vom depune, prin eficientizarea costurilor, reducerea cheltuielilor, să finalizăm anul 2016 fără pierderi, poate chiar cu profit”, a afirmat directorul.
Prezent la eveniment, viceministrul economiei, Valeriu Triboi, a menționat că la primul an de aniversare, compania are primul succes mare – racordarea centralei electrice de termomificare de la Ciocana. „Avem un tronson magistral nou, cu țevi preizolate, energetic eficient, avem o stație de pompare modernă, automatizată. Cred eu, că este cea mai bună din regiune nu doar din Republica Moldova”, a afirmat Valeriu Triboi.
Reprezentantul Oficiului Băncii Mondiale din Moldova, Sandu Ghidirim, a menționat că rezultatele pe care le înregistrează întreprinderea demonstrează că comasarea celor două surse de generare și una de distribuție a fost un pas corect. „Sperăm noi că obiectivele care au fost trasate în cadrul reformelor, precum și cele trasate în cadrul proiectului susținut de Banca Mondială vor fi realizate astfel încât să ne permită, cu efort comun, să continuăm reforma acestui sector și investițiile, care sunt atât de necesare”, a afirmat Sandu Ghidirim.
„Termoelectrica” a fost creată acum un an ca rezultat al fuzionării entităților existente anterior –„Termocom”, „CET-1” și „CET-2”.