Chișinău | Tot mai multe accidente rutiere se produc pe trecerile de pietoni

  • 23 Octombrie 2017 14:16
Chișinău | Tot mai multe accidente rutiere se produc pe trecerile de pietoni

Numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni este în creștere, a comunicat, luni, șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Eduard Mușuc, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Potrivit vicecomisarului, o cauză ar fi lipsa limitatoarelor de viteză, transmite IPN.

Eduard Mușuc a precizat că nici măcar în preajma tuturor instituțiilor de învățământ nu sunt instalate limitatoare. Acestea sunt prezente doar la jumătate dintre instituții.

Din analiza accidentelor rutiere rezultă că majoritatea au loc pe parcursul zilei, când afară este suficientă lumină pentru ca pietonii să fie observați. De vină este viteza excesivă cu care se deplasează șoferii și nerespectarea distanței, spune  Eduard Mușuc. Comparativ cu anii trecuți, a crescut și numărul accidentelor în lanț.

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 38 de accidente rutiere, soldate cu 47 de persoane traumatizate și o persoană decedată. În total au fost loviți 14 pietoni – trei traversau strada neregulamentar, iar 11 au fost accidentați chiar pe trecerile de pietoni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău