Chișinău | Regulamentul de acordare a ajutorului în perioada rece, în consultări până în octombrie

  • 21 Septembrie 2021 18:04
Chișinău | Regulamentul de acordare a ajutorului în perioada rece, în consultări până în octombrie

Proiectul Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, este supus repetat consultărilor publice, în perioada 14 septembrie – 4 octombrie. Recomandările pot fi expediate pe adresa: str. Mihai Eminescu, 33, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, bir. 6 sau pe adresa electronică: [email protected].

Contactat de IPN, șeful adjunct al DGLCA, Ghenadie Dubița, a declarat că este a doua etapă de consultări publice, după care proiectul Regulamentului va fi definitivat și va fi înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

În respectivul Regulament se dorește să fie repetată situația de anul trecut, și anume ca persoanele care au beneficiat de ajutorul financiar în sezonul rece precedent să beneficieze de el și în acest sezon, fără depunerea repetată a cererii, cu condiția corespunderii criteriilor stabilite de Regulament. S-au păstrat criteriile de eligibilitate. De ajutor pot să beneficieze persoanele defavorizate, a căror venit total mediu pe ultimele 12 luni nu a depășit suma de 3 mii lei. Ca excepție, pot beneficia de compensații și familiile tinere, a căror venit total mediu lunar pentru ultimele 12 luni nu a depășit suma de 5 mii lei.

Potrivit lui Ghenadie Dubița, noutatea Regulamentului este simplificarea procedurii de depunere a actelor necesare. Este vorba doar despre necesitatea depunerii certificatului privind numărul persoanelor care trăiesc în locuință. Restul documentelor necesare oamenii le au acasă (copiile buletinului, certificat de naștere, certificat de proprietate), iar restul informațiilor sunt din baza de date.

Persoanele care nu au beneficiat de ajutor financiar pentru plata agentului termic în sezonul rece precedent, precum și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale vor depune cereri noi, pentru sezonul rece 2021-2022, în conformitate cu prevederile Regulamentului.

Proiectul de decizie este disponibil pe pagina web oficială a Primăriei, pe platforma guvernamentală: particip.gov.md, sau la sediu Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

Anul trecut, în sezonul rece, au fost circa 28 de mii de familii beneficiare de ajutor pentru energia termică, gaz, resursele energetice, sau serviciile comunale pentru diferența la cota parte și diferența la transportarea deșeurilor. Plata medie pe o locuință se ridică la 450 de lei. Plățile sunt efectuate din bugetul municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău