Chișinău. Proiectul de buget 2016 prevede venituri de 2,9 miliarde de lei

  • 26 Octombrie 2015 13:11
Chișinău. Proiectul de buget 2016 prevede venituri de 2,9 miliarde de lei

Direcția Finanțe a municipiului Chișinău a pregătit proiectul de buget pentru anul 2016 care urmează să fie prezentat pentru a fi votat în primă lectură.

 Potrivit documentului, anul următor sunt prevăzute venituri în valoare de aproximativ 2,9 miliarde de lei și cheltuieli de aproximativ 3 miliarde.

Deficitul bugetar de aproape 104 milioane urmează să fie acoperit, potrivit șefei direcției Finanțe, Veronica Herța, cu mijloace financiare provenite din vânzări și privatizări, surse externe și surse interne.

”Bugetul municipal pentru 2016 se estimează a fi la partea de venituri în sumă de 2,94  miliarde de lei,  și la partea de cheltuieli de 3,04 miliarde de lei, cu un deficit de 103,6 milioane lei. Am estimat o sumă de 100 milioane de lei  pentru investiții, cu majorarea prevederilor pentru vânzare și privatizare și alte 100 de milioane pentru investiții capitale. Pentru anul curent am avut prevăzute investiții capitale în sumă de aproximativ 160 de milioane”, a declarat Veronica Herța.

Veniturile mici la bugetul municipal nu va permitea prea multe investiții în anul următor în Chișinău, a sugerat în cadrul ședinței serviciilor primăriei, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

”Ceva dezvoltare, în afara proiectelor BERD și ceea ce avem cu partenerii externi, numai dacă vom avea modificare la taxa rutieră, altfel suntem pe zero, sau chiar pe minus. Deocamdată, din câte înțeleg este cum nu a mai fost niciodată în ultimii 8 ani. Ar fi păcat să renunțăm la câteva programe începute, mă refer la lifturi, apeductul și canalizare…suntem în secolul 21, și încă nu este rezolvată problema. Troleibuzele, mort-copt nu avem cum să renunțăm la ele”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că bugetul pentru anul 2015 a fost votat în lectură finală în luna martie anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău