Chișinău | Programul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale

  • 12 Ianuarie 2017 10:42
Chișinău | Programul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale icr.ro

Ziua Culturii Naționale va fi marcată la Chișinău pe 15 ianuarie prin mai multe evenimente.

Sâmbătă, la ora 11.00, la Facultatea de Litere USM, va avea loc o testare la Limba Română. Concursul de gramatică va avea loc în aulele 4 și 5.

Pe 15 ianuarie va fi organizată „Ziua ușilor deschide” la Direcția Cultură a Primăriei Chișinău. Astfel, în incinta instituției de pe strada București 68, doritorii vor putea vizita studiourile și asista la repetițiile trupelor municipale.

De la ora 12.00, la etajul 3, va avea loc  o repetiție a ansamblului de dansuri Mărțișor și un  master class, susținut de dansatori profesioniști și coregrafi de la Direcția Cultură.

Trupa Trigon, condusă de maestrul Anatol Ștefăneț, vor susține un concert/repetiție, la etajul 4. Tot la etajul 4, la Direcția Cultură, va repeta cu ușile deschise Orchestra Municipală condusă de Vitalie și Vasile Advahov.

De asemenea, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, maestrul Eugen Doga va organiza un Salon muzical, de la ora 15.00. Creațiile compozitorului Doga vor răsuna în interpretarea unui ansamblu cameral și a corului Vocile Primăverii.  

Pentru a avea acces la aceste evenimente, vizitatorii trebuie să doneze o carte. Donațiil, care vor continua pe parcursul anului, vor completa bibliotecile unor școli din Republica Moldova, care duc lipsă de literatură în limba română.

Ziua Națională a Culturii este marcată la 15 ianuarie – data nașterii poetului Mihai Eminescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău