Chișinău | La Centrul de găzduire, odată cu răcirea vremii, numărul beneficiarilor s-a dublat

  • 11 Ianuarie 2021 19:09
Chișinău | La Centrul de găzduire, odată cu răcirea vremii, numărul beneficiarilor s-a dublat

La Centrul de găzduire din stradela Haltei, municipiul Chișinău, odată cu răcirea vremii, s-a dublat numărul beneficiarilor. Directorul interimar, Veaceslav Macovei, a precizat pentru IPN că, la momentul actual, de serviciile centrului beneficiază 63 de persoane.

Beneficiarii primesc îmbrăcăminte groasă, pe care o pot păstra și atunci când părăsesc instituția. Îmbrăcămintea este oferită Centrului drept ajutor umanitar. În afară de aceasta, beneficiarilor li se procură lenjerie intimă și produse de igienă personală, din banii alocați de Primăria Chișinău. De sărbători, Direcția generală asistență socială și sănătate a contribuit la crearea atmosferei, oferind cadouri beneficiarilor instituției, dar și copiilor angajaților.

Nou veniții, timp 14 zile, stau în izolator, pentru a nu expune ceilalți beneficiari riscului de infectare cu COVID-19. Directorul interimar al Centrului a precizat că majoritatea beneficiarilor, în proporție de 80%, sunt vârstnici, nefiind apți de muncă. 13 persoane sunt imobilizate la pat și altele 13 se deplasează doar cu ajutorul cuiva.

Beneficiari au parte de consiliere personală sau asistență de grup din partea asistenților medicali și psihologului. Ocazional, aceștia sunt vizitați și de fețe bisericești. În ajunul sărbătorilor de iarnă, au fost implicați în activități de amenajare a instituției. 20% din beneficiari sunt antrenați în câmpul muncii, majoritatea în calitate de măturători.

Beneficiarii se pot afla la Centru timp de un an. Ei pot primi și vizite, cu respectarea masurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău