Chișinău: compensații la plata facturilor pentru încălzire se vor face și în acest an

  • 12 Octombrie 2021 16:07
Chișinău: compensații la plata facturilor pentru încălzire se vor face și în acest an

În municipiul Chișinău, compensații în mărime de 40% la plata facturilor pentru resursele energetice și serviciile comunale în sezonul rece se vor da și în acest an. Potrivit regulamentului aprobat de consiliul municipal Chișinău, sunt eligibile familiile al căror venit mediu lunar este mai mic de 3000 de lei per persoană sau 5000 de lei în cazul familiilor tinere. Estimativ, este vorba de 22 de mii de beneficiari, transmite IPN.

La calcularea venitului  familiilor solicitante de compensații se iau în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului și cei care locuiesc împreuna, fără viză. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul capitalei nu pot beneficia de compensație.

Peroanele care au primit și anul trecut compensații nu mai trebuie să trimită repetat cereri. Vor depune cerere doar persoanele care nu au beneficiat până acum de acest ajutor, dar și cele la care au survenit schimbări familiale sau schimbări ale venitului global per persoană.

Plățile din facturi vor fi recalculate automat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău