Chișinău: Au alergat și au colectat daruri pentru copiii vulnerabili în cadrul „Cursei caritabile – La drum cu Moș Crăciun!”

  • 16 Decembrie 2023 15:20
Chișinău: Au alergat și au colectat daruri pentru copiii vulnerabili  în cadrul „Cursei caritabile – La drum cu Moș Crăciun!”

Voluntari, dar și reprezentanți ai instituțiilor de stat au alergat în Parcul „Valea Morilor” în cadrul „Cursei caritabile – La drum cu Moș Crăciun!”. Cursa a fost precedată de colectarea darurilor pentru copiii din familiile social-vulnerabile, aduse de fiecare participant, transmite IPN

Ca și anul precedent, cursa caritabilă este organizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și organizația nonguvernamentală CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie). Președintele comisiei, deputatul Lilian Carp, a spus că evenimentul are drept obiectiv adunarea cadourilor pentru copii.

Igor Grosu, președintele Parlamentului, a remarcat că sărbătorile sunt un prilej în plus „de a ne mai vedea, a mai spune mulțumesc unul altuia, a ne încuraja și, desigur, a face lucruri frumoase pentru cei mai mici”.

Adrian Efros, ministru al afacerilor interne, a remarcat  că societatea este obișnuită să vadă în forțele de menținere a securității și ordinii publice persoane rigide, dar astăzi angajații MAI vor să demonstreze că au sentimentul de empatie, grijă și solidaritate cu toată comunitatea.

Anatolie Nosatîi, ministru al apărării, a comunicat că în preajma sărbătorilor angajații din apărare și-au propus să contribuie și ei pentru a aduce zâmbet, fericire, spirit de sărbătoare în familiile care au nevoie de ajutor. „Lucrurile frumoase se fac într-o societate frumoasă precum e Republica Moldova, cu aspirații europene, cu aspirații în viitor”, a adăugat ministrul apărării.

Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova, susține că orice țară este judecată după nivelul de trai al copiilor, după nivelul de educație, după starea lor de bine, după modul cum se simt protejați și cum se simt iubiți de toată societatea. Avem copii și familii care au nevoie de ajutor, sunt familii care își iubesc copiii, dar nu le pot oferi daruri pentru că în fiecare zi luptă ca să pună pe masa o felie de pâine sau o farfurie de supă. În fiecare an CCF Moldova lucrează cu circa 700 de copii. În acest an, o parte dintre ei sau toți se vor bucura de cadourile aduse cu gând bun de participanții la cursa caritabilă.

Cursa caritabilă – La drum cu Moș Crăciun! Este la a II-a ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:31 %
Vint:6,17 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău