Chișinău | Acordul pentru evacuarea deșeurilor la Țânțăreni a fost semnat pentru trei ani

  • 28 Decembrie 2021 17:03
Chișinău | Acordul pentru evacuarea deșeurilor la Țânțăreni a fost semnat pentru trei ani

Acordul adițional la contractul de evacuare a deșeurilor, între Primăria municipiului Chișinău, Primăria comunei Țânțăreni (raionul Anenii Noi) și întreprinderea municipală Autosalubritate a fost semnat pentru o perioadă de trei ani și votat astăzi în Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

„Anterior acest document era semnat pentru un an de zile, noi am reușit să negociem un document strategic pentru municipiul Chișinău, pentru o perioadă de 3 ani înainte”, scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Deșeurile menajere solide din municipiul Chișinău sunt evacuate la gunoiștea din Țânțăreni. Pentru a păstra această posibilitate, Primăria Chișinău își asumă proiecte de amenajare atât în comună, cât și la poligon. „Ne-am implicat la maximum în dezvoltarea infrastructurii comunei, cât și la amenajarea poligonului de deșeuri. A fost construită Stația modernă de tratare a levigatului, a fost procurat un compactor care permite menținerea poligonului, a fost construit drumul și digul de protecție, plantați arbori, etc. De asemenea, au fost reparate unele străzi, au fost construite stadioane multifuncţionale, terenuri de joacă și la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări”, precizează primarul municipiului.

Poligonul de deșeuri de la Țânțăreni este singurul de acest fel din țară, adaptat și amenajat de către municipiul Chișinău pentru depozitarea deșeurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău