Chișinău: Accident cu implicarea unui microbuz de rută

  • 08 Mai 2015 15:56
Chișinău: Accident cu implicarea unui microbuz de rută

Șase persoane au ajuns la spital în această după-amiază, 8 mai, după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un microbuz de mărfuri.

Accidentul s-a produs la intersecția străzilor Dacia cu Băcioii Noi din municipiul Chișinău.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că microbuzul de pe ruta Chișinău-Olănești se deplasa din capitală spre direcția aeroportului, iar microbuzul cu marfă venea din sens opus și urma să vireze la stânga. Preliminar, s-a constat că în intersecție șoferul marfarului nu a cedat trecerea microbuzului cu pasageri și vehiculele s-au ciocnit.

Natalia Stati a menționat că pedeapsa pentru șoferul vinovat va fi stabilită în funcție de gravitatea traumatismelor suferite de persoanele rănite, care va fi apreciată în cadrul expertizei medico-legale. Dacă traumatismele vor fi de gravitate ușoară sau medie, persoana vinovată va fi sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1000 lei și 6 puncte de penalizare, iar dacă traumatismele vor fi grave, șoferul va fi cercetat penal.

Solicitat de IPN, șeful Departamentului Medicină Urgentă, Ciprian Gherasim, a declarat că persoanele rănite, cu vârstele cuprinse între 32 și 96 de ani, au ajuns la spital cu traumatisme de gravitate medie, iar acum sunt supuși investigațiilor medicale. În funcție de rezultate, se va decide care dintre ele va fi internat și în ce secție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău