Chirtoacă vrea un nou mandat. Despe deDodonizare, „miopia politică” a blului ACUM și Kozak la Chișinău

  • 22 Septembrie 2019 13:26
Chirtoacă vrea un nou mandat. Despe deDodonizare, „miopia politică” a blului ACUM și Kozak la Chișinău

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, s-a lansat astăzi oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie. Dorin Chirtoacă este candidatul PL la funcția de primar al Chișinăului.„

El a spus că scrutinul din 20 octombrie ar trebui să readucă Primăria Capitalei, care ar fi fost furată de către Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, locuitorilor orașului.

„Astăzi asistăm la dodonizarea Republicii Moldova prin miopia celor din Blocul ACUM, încât am ajuns în imposibilitatea de a fi un stat european”, a spus Dorin Chirtoacă.

El s-a referit la recentul forum de afaceri moldo-rus și la vizita vicepremierului rus Dmitri Kozak la Chișinău, afirmând că Republica Moldova riscă să intre pe mâna Moscovei.

Liderul PL a menționat că fără fonduri europene Chișinjăul nu are nici o șansă să se dezvolte și că scopul său este să repornească acele proiecte pe care, în calitatea de primar, a fost nevoit să le întrerupă din cauză că a fost arestat ilegal, în urma unor dosare fabricate.

Dorin Chirtoacă a fost primar al Chișinăului între 2007 și 2018, El și-a dat demisia la mijlocul lunii februarie 2018, acuzând presiuni și abuzuri din partea guvernării Partidului Democrat. În mai 2017 el a fost arestat pentru presupuse acte de coruptie, iar în iulie același an a fost suspendat din funcție. Dorin Chirtoacă a negat toate acuzațiile la adresa, declarând că ele au fost fabricate la comanda PD și a socialiștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău