Dorin Chirtoacă și Viorica Dumbrăveanu se acuză reciproc

  • 03 Iunie 2021 08:26
Dorin Chirtoacă și Viorica Dumbrăveanu se acuză reciproc

Se încing spritele pe arena politică după ce formațiunile și-au depus dosarele la CEC. Reprezentanții Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei și cei ai Alianței pentru Unirea Românilor se acuză reciproc că ar face jocurile fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc. Reprezentantul AUR, Dorin Chirtoacă, spune că formațiunea condusă de Ion Chicu ar fi fost creată la indicația lui Dodon, pentru a rupe voturi. De cealaltă parte, reprezentanții PDCM resping acuzațile și spun că formațiunea își propune eurointegrarea Republicii Moldova, notează IPN.

Reprezentantul AUR, Dorin Chirtoacă, s-a dezlănțuit în timpul unei emisiuni televizate la adresa fostului premier Ion Chicu. Chirtoacă îl acuză pe Chicu că și-ar fi creat partid pentru a face jocurile PSRM și a rupe voturi de pe segmentul de centru-dreapta.

„Chicu a fost ministrul lui Plahotniuc, apoi consilierul lui Dodon, ulterior prim-ministru în celebrul Guvern al consilierilor lui Dodon. Chiar și demisia lui Chicu nu a fost firească. Ulterior, Chicu dispărut de peste tot, apare pe telegram și anunță că-și creează partid. Astăzi ei nu fac nimic altceva decât figurație pe centru-dreapta pentru a rupe voturi. Dar se știe foarte bine că mafia rămâne împreună ”, a spus reprezentantul AUR, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

În replică, secretatul general al PDCM, Viorica Dumbrăveanu, spune că demisia Guvernului Chicu a fost o consecință a majorității parlamentare PSRM-ȘOR creată la finalul anului trecut. Dumbrăveanu dă asigurări că formațiunea condusă de Chicu va promova vectorul european al Republicii Moldova.

„Și PL a fost într-o coaliție cu PDM, regret foarte mult că toate funcțiile au fost politizate, în special cele din Executiv. Și PL când a avut ocazia a pactizat cu Plahotniuc. Demisia noastră a avut loc după ce n-am avut ocazia să prezentăm normal bugetele în Parlament, după ce s-au votat la pachet un set de legi declarate ulterior neconstituționale. Ne-am dat demisia în semn de protest”, a spus secretarul general al PDCM, Viorica Dumbrăveanu.

Atât PDCM, cât și formațiunea AUR au depus dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concureți electorali. Dacă va fi înregistrat în cursă, PDCM va fi al 13-lea în buletinul de vot, iar AUR al 14-lea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău