Chirinciuc, reținut la frontieră. Reacția fostului ministru și precizările autorităților

  • 08 Ianuarie 2020 11:37
Chirinciuc, reținut la frontieră. Reacția fostului ministru și precizările autorităților

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc a fost reținut seara trecută la frontieră, în punctul de trecere Leușeni. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Ieri seara, în punctul de trecere Leușeni persoana în cauză a fost identificată și reținută la trecerea frontierei de stat. Conform procedurilor legale, persoana a fost preluată ce reprezentați ai autorității în gestiunea căruia este dosarul de căutare”, a spus reprezentantul Poliției de Frontieră.

Pe de altă parte, fostul ministru Iurie Chirinciuc a scris aseară pe Facebook că știrile despre reținerea sa sunt o manipulare și reprezintă „o minciună gogonată”. El afirmă că a mers la poliție pentru a clarifica situația. Potrivit lui Chirinciuc, Curtea Supremă de Justiție(CSJ) a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău și acuză instituțiile statului că această „informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontieră”.

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat de către Curtea de Apel Chișinău la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice timp de cinci ani pentru trafic de influență și abuz de serviciu.

În decembrie 2019, în lipsa părților, magistrații CSJ au admis recursurile depuse de Iurie Chirinciuc și omul de afaceri Nicolae Ciobanu, și au casat total decizia Curții de Apel Chișinău.

CSJ a menținut însă decizia instanței de fond, care i-a aplicat fostului ministru o pedeapsă mai blândă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău