Chiril Moțpan: Igor Dodon nu ar fi avut nicio atribuție la expulzarea cetățenilor turci, Vlad Plahotniuc ar fi luat deciziile

  • 02 August 2019 10:03
Chiril Moțpan: Igor Dodon nu ar fi avut nicio atribuție la expulzarea cetățenilor turci, Vlad Plahotniuc ar fi luat deciziile

Decizia de expulzare a cetățenilor turci anul trecut a fost arbitrară și cu încălcarea clară a prevederilor legale, afectând imaginea R. Moldova, a declarat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan.

După câteva runde de audieri pe marginea acestui subiect, Chiril Moțpan a concluzionat că decizia de expulzare a cetățenilor turci a fost una politică, deși în declarațiile de la audieri și în documentele prezentate la comisia parlamentară, nu a apărut niciun nume de politician. Președintele Comisei mai consideră că președintele Igor Dodon nu ar fi avut nicio atribuție la expulzarea cetățenilor turci și crede că în această acțiune ar putea fi implicat fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care potrivit lui, în acea perioadă lua toate deciziile.

Potrivit lui Chiril Moțpan, decizia privind expulzarea a fost o hotărâre arbitrară și abuzivă a Serviciului Informații și Securitate(SIS), care a și plătit pentru cursa charter cu care au fost expulzați cetățenii turci. Totodată, potrivit lui Chiril Moțpan, Biroul Migrație și Azil (BMA) doar a avizat expulzarea, fără a participa în alt mod la această procedură.

Anul trecut, după expulzarea cetățenilor turci, profesori la liceul Orizont, Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate, care se aflau în opoziție, susțineau că expulzarea a avut loc la indicația liderului Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și a președintelui Igor Dodon.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău